صنعتی

کاربرد بی کربنات سدیم NaHCO3 در صنعت

جوش شیرین کاربرد صنعتی

جوش شیرین که در بسیاری از صنعت ها مورد استفاده قرار میگیرد ، به دلیل خاصیت بافری و منبع تولید گاز دی اکسید کربن به عنوان یک کاتالیزور در فرآیندهای متعدد عمل می کند. در کپسول های آتش نشانی از جوش شیرین برای خاموش کردن شعله ها استفاده می کنند. خاموش کننده های شیمیایی خشک اغلب حاوی مقدار اندکی بی کربنات سدیم هستند. جوش شیریندر دمای بالا تجزیه شده و دی اکسید کربن آزاد می کند. دی اکسید کربن به نوبه خود، اکسیژن موجود در آتش را کاهش می دهد و آن را از بین می برد.
در صنعت حفاری، از جوش شیرین برای تصفیه شیمیایی گل حفاری زمانی که با یون های کلسیم سیمان یا آهک آلوده می شود، استفاده می شود.
جوش شیرین با یون های کلسیم واکنش می دهد و رسوب کلسیم بی اثری تولید می کند که می تواند از سیستم حذف شود.
این ماده درصنعت شیشه سازی، مواد شیمیایی ، مواد شوینده،ساختمان سازی و سایر محصولات مهم صنعتی کاربرد دارد.
جوش شیرین خود به خود با اسیدها واکنش نشان می دهد و گاز CO2 را به عنوان محصول واکنش آزاد می کند. معمولاً برای خنثی سازی محلول های ناخواسته اسید یا در آزمایشگاه های شیمیایی استفاده می شود.
بـی کربنات سدیم در فرآیندی برای از بین بردن رنگ و خوردگی به نام soda blasting استفاده می شود. بعنوان یک ماده منفجره ، جوش شیرین برای از بین بردن آلودگی سطحی از بسترهای نرمتر و کم انعطاف پذیر مانند آلومینیوم ، مس یا چوب که ممکن است در اثر مواد ساینده ماسه سیلیس آسیب ببیند ، استفاده می شود. جوش شیرین عامل مهمی در کنترل pH ، قلیائیت و فرآیند تصفیه در تاسیسات تصفیه آب است. هنگام تصفیه آب کدر، بی کربنات سدیم در ترکیب با سایر مواد شیمیایی ، سنگدانه هایی از ذرات معلق ریز ایجاد می کند که سپس به آسانی از سیستم خارج می شوند تا آب تصفیه شود.

کاربرد های صنعتی جوش شیرین:

  • استخرهای شنا و تصفیه آب و نابع آشامیدنی
  • حفاری
  • کپسول های اتش نشانی
  • کاغذ سازی
  • خنثی سازی اسید ها
  • از بین بردن رنگ،خوردگی و زنگ زدگی ها
– بی کـربنات سدیم (جـوش شیرین)تولیدی در شرکت رایا شیمی پارسیان با تاییدیه و مجوز رسمی از سازمان غذا و دارو و دارنده اولین نشان استاندارد در ایران میباشد.
-جهت خرید جوش شیرین (بی کربنات سدیم) با ما درتماس باشید.